Gündem

6/recent/ticker-posts

NASA, Mars'ta Bulunan Taşın Gizemini Araştırıyor

NASA'nın Mars'a yolladığı ve şu anda bekleme modunda olan Perseverance keşif aracının, kızıl gezegende dikkat çekici bir taş bulduğu ve bu taşın gizemini araştırmaya başladığı duyuruldu.

NASA'nın Perseverance keşif aracı şu anda NASA'nın Mars Helikopteri yere indirilirken bekleme moduna geçmiş durumda ama boş da kaldığı söylenemez. Keşif aracının Mars'ta ilginç gözüken ve sıra dışı olduğu söylenen bir taş gördüğü ve lazerini ateşleyerek bu taşı incelemeye karar verdiği bildirildi.

Ekibin Twitter üzerinde yayınladığına göre bu taşın bu şekilde gözükmesinin sebebi olarak üç farklı teoriye sahipler. Bunların ilki, normal hava şartları ve aşınmanın bu görüntüyü yaratması. İkinci seçenek ise Mars'a çarpan bir meteorit olması. Üçüncü alternatif ise muhtemelen en heyecanlılarından biri ve Mars'ın, çok eski bir çarpma ile havaya yükselerek Jezero kraterine (keşif aracının şu anda incelediği bölge) düşen bir parçası olabileceğini söylüyor.

Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Değerli düşüncelerinizi aşağıda ki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

#Nasa #Mars #Perseverance #Keşif #GizemliTaş

Yorum Gönder

0 Yorumlar