Gündem

6/recent/ticker-posts

League of Legends'a 18 Yaş Kilit Sistemi Geliyor

Çin'de 18 yaşından küçük oyunculara LoL'de sınırlandırma gelicek gibi görünüyor.

League of Legends'ın ve Riot Games'in bağlı olduğu oyun devi Tencent, Çin'de yeni bir uygulamaya geçmeye kararı aldı. Asya'nın en büyük nüfusa sahip ülkesinde 18 yaşın altındaki kişiler artık LoL ve Tencent'in diğer online oyunlarını limitli süreler içerisinden oynayacak.

Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olan Tencent bu kararı hiçbir zorlama olmadan kendi başına aldığını belirtiyor. Bunun ana sebebi ise genç oyuncuların oyun bağımlılıklarının kendilerine zarar verecek seviyeye gelmesi olarak gösterilmiş durumda.

Oyun devinden gelen açıklamaya göre 12 yaşın altındakiler Tencent oyunlarını bir saat oynayabilecek. 12-18 yaş arasındaki genç oyuncular ise iki saat oyun hakkına sahip olacak. 12 yaş altındaki oyuncuların hesapları akşam saat 9'dan sonra otomatikman sistem tarafından çıkış yapılacak. Böylece gece geç saatlere kadar da oyun oynamalarının önüne geçilecek. Buna ek olarak gençlerin oyun içi harcamalarına da kısıtlama getirilecek. 

Şu an için sadece Honour of Kings'de denenecek ancak başta League of Legends olmak üzere Tencent'in kanatları altındaki yaklaşık 200 online oyun da bu uygulamadan nasibini alacak.

Tencent'ten bir konuşmacı, durumla ilgili olarak "Çin'de online oyunlarda bu tip durumları gözetecek kurallar bulunmuyor, ama biz ebeveynlerin endişelerini ele alan ilk taraf olmak istiyoruz. Çocuk oyuncularımızın oyun süresini gözetmek ve onları zorla oyundan çıkarmak bir çözüm." dedi. Yetkili aynı zamanda bu uygulama başarılı olursa başka ülkelerde de deneme yapmayı düşündüklerini de söyledi.

Tencent %4 gibi bir zarar etsede şirket bu kararında net gibi duruyor.

Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Değerli düşüncelerinizi aşağıda ki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

#LOL #LeagueOfLegends #Oyunlar #Gündem #Tencent

Yorum Gönder

0 Yorumlar