Gündem

6/recent/ticker-posts

Youtuber Olmak | 5 Maddede Nasıl Youtuber Olunur ?

 

-Youtuber Olmaya Dair-

Merhaba Dostlarım, Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllara bakarak bu yıl çok fazla kişi ek gelir kaynağı veya 9-5 iş hayatından kaçıp kendi ana gelir kaynağını oluşturmak istiyor ve birçoğumuzun aklına “Youtuber” olmak geliyor günümüzde Youtube çok büyük bir ek gelir kaynağı olarak görülüyor hatta bunu bir iş olarak gören milyonlarca insan var. Ben de bugün sizlere 5 yıllık Youtube geçmişimden kazandığım tecrübeleri aktaracağım ve kısa zamanda nasıl büyük kitlelere ulaşırsınız bunun anahtarını sizlere sunacağım.

1-Kaliteli İçerik

Evet Arkadaşlar, İlk olarak kaliteli içerik her zaman bir numara olarak görülür bunun sebebi insanlar sıradan şeyleri görmekten sıkıldığı için de diyebiliriz kendi tarzınızı oluşturmak ve Youtube da çok az kişinin şahit olduğu bir içerik yaratmak sizi en dipten rahat bir şekilde yukarılara çıkaracaktır. Sizin de Youtube da izlerken “Artık Farklı Şeyler Görelim” demeniz işte burada ortaya çıkıyor yeni şeyler yaratmanız veya üretmeniz sizi bir sıfır önde başlatacaktır lakin şunu bilmekte fayda her insan sürekli yeni şeyler üretemez bunun çözümü ise gündem de olan şeylere yeni akım veya yeni sunumlar ekleyip izleyicinizin karşısına sunmanızdır. Ne kadar kaliteli videonuz olsa da içerik sizi her zaman bir adım öne götürür. Bunun Not Defterinizin bir kenarına yazınız.

2- Kaliteli Video

İkinci kuralımız ise kaliteli ve HD olarak adlandırdığımız net bir video sunmanızdır. Kaliteli içerik ve kaliteli video, ateş ve su gibidir birbiriyle asla ayrılmaması gerekir. İzleyicilerinize kaliteli içerik sunsanız bile videonuzun HD olmaması, videosu HD olan rakiplerinize göre sizi bir adım geri atacaktır fakat burada yapmanız gerek şeyler bırakmak değil aksine devam etmektir. Kaliteli içerik sunmak sizi birazda olsa ayakta tutacaktır lakin unutmayın kaliteli video izleyicilerinize güzel bir görünüm ve sunum sağlayacaktır buda onların sizin kanalınızla olan etkileşimini devam ettirmesi ve aktif kalması demektir her yönde pozitif bir ok size dönecektir.

3-Samimi Bir Giriş

Arkadaşlar, hayatımızın her alanında olduğu gibi Youtube’da da samimi bir kişilik ararız bunun nedeni o kişiyi daha sıcak bulmamız ve videolarını sıkılmadan ve severek izlememizdir. Buradan çıkarmamız gereken sonuç videolarınıza samimi bir şekilde giriş yapmalısınız videonuz ilk 30 saniyesi izleyicinizi kendinize bağlamak ve izlettirmek için en önemli zamandır bu süreçte yapmacık davranmanız izleyicinizin “Bu da çok yapmacık başka video izleyeyim” demesine sebep olacaktır ki bir daha onu kanalınızda görmeniz zordur çünkü ilk izlenim her zaman çok önemlidir. Arkadaşlar ilk 30 saniye olarak adlandırdığımız süreç sizin tüm videodaki halinizin fragmanı gibi düşünebilirsiniz. İzleyicileriniz ne kadar sizleri sevse ve takip etse bile soğuk veyahut yapmacık bir giriş veya video yapmanız sizi yükseklerde bile olsanız geriye düşürecektir. Bu yüzden çok samimi ve sıcak kanlı bir şekilde izleyicilerinize yaklaşmanızı tavsiye ederim.

4 - Yorumlara Cevap verme

 Cevap vermek kısaca sizi robot olmaktan çıkartır yani kanalınıza sadece video atıp çıkan bir kişi değil de aboneleri ve takipçileri ile ilgilenen birisi olarak gösterir eğer çok yüksek sayılarda aboneleriniz yoksa abonelerinizle sürekli muhabbet sohbet aşamasında olmanız sizi yükseklere çıkaracaktır. Yüksek aboneli kişiler yorumlara yanıt vermesin demiyorum sadece fazla yorum geleceği için yetişemiyor olabilirler siz olabildiğince çok takipçinizle iletişimde kalmaya çalışın bu şekilde onlarda kendilerini yalnız hissetmeyecek ve sizin kanalınızda sürekli aktif kalacaktır ki buda sizin yükseklere çıkmanızda büyük fayda sağlar. Takipçilerinizle her daim etkileşimde kalın hem onlar kazansız hem de siz kazanın.

5 - Sürekli Video Atmak

En son ve en önemli maddemiz arkadaşlar “Sürekli Video Atmak” sürekli çevrimiçi ve online kalmak takipçileriniz sizlerle daha fazla etkileşimde kalacağı anlamına gelir ki bu sizin için artı bir yöndür . Sadece takipçilerle değil Youtube analitiğine göre fazla video atmak sizlerin videosunu ana sayfaya çıkaracaktır ve daha fazla kitleye ulaşmanızı sağlayacaktır. İlk zamanlar özgün ve olabildiğince çok video atmak sizlerin hızlı yükselmesine sebep verecektir ilerleyen zamanlar da videoların sayısı azalması sizleri kötü etkilemesin sürekli video konusu bulmak kolay bir iş değildir. Bir Haftada üç-dört video atmanız sizin sürekli aktif ve çevrimiçin olduğunuzu gösterir ki kısa sürede abonenizin binleri görmeyeceğini kimse söyleyemez.

Ve Arkadaşlar buradan sonrası tamamen sizin çalışma azminize, disiplininize , kalite paylaşımlar yapmanıza kalmıştır. İlk altı ay sadece içerik paylaşıp aktif kalın gerisi zaten gelecektir. Hepinize Başarılar Dilerim Bloğum hakkında değerli yorumlarınızı yapmayı unutmayın.

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. gaza geldim youtube hesabı açıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Semih atay12/24/2020

    taktikler güzelde bilgisayarda güzel olsa direk başlıcam.

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler iyi bir blog

    YanıtlaSil
  4. Hakan knk bişeyi unutmuşsun

    YanıtlaSil