Gündem

6/recent/ticker-posts

İngiltere’de Tüm Kısıtlamaların Kaldırılacağı Tarih Belli Oldu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılma takvimini açıkladı duyuruldu. Reuters'ın yayınladığı habere göre, birçok kısıtlamanın kaldırılacağı son adım, en erken 21 Haziran tarihinde başlayabilecek.

İngiltere'de koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılma takvimini açıklandı. Johnson, "özgürlüğe giden tek yönlü bir yolda" geri dönüş olmamasını sağlamak için temkinli olmak gerektiğini söylerken, bu takvim kapsamında bazı işletmelerin yaza kadar kapalı kalacağını da belirtti.

Johnson'un açıkladığı 4 aşamalı plana göre, İngiltere'de 8 Mart'tan itibaren okullar açılacak. Her aşama arasında en az 5 hafta olacağını söyledi. Çoğu kısıtlamanın kaldırılacağı son adım, en erken 21 Haziran'da başlayabilecek.

Boris Johnson, koronavirüsün oldukça bulaşıcı mutasyonunun yayılımıyla mücadele için ocak ayında batı dünyasındaki en katı tecrit uygulamalarından birini devreye aldıktan sonra, İngiltere'nin artık dünyanın en hızlı aşı programlarının faydalarını alacak bir konumda olduğunu söyledi.

#covid #ingiltere #johnson #yasak

Yorum Gönder

0 Yorumlar