Gündem

6/recent/ticker-posts

Facebook Görme Engellilere Özel Yeni Özellikler Getirecek!

Facebook, Instagram ve diğer sosyal medya platformlarında paylaşılan en yaygın içerik türlerinden biri de fotoğraflar. Çoğu sosyal medya kullanıcısı bir resme bakıp neyi temsil ettiğini görebilirken, görme engelli kişiler için bu o kadar kolay olmuyor ki bunu birçok kişi farkedebiliyor. Facebook, ekran okuyucularının, görme engelli kullanıcıların Facebook akışındaki görüntüleri anlamasına olanak tanıyan sentetik bir ses kullanarak bu görüntülerin içeriğini tanımlayabileceğini söylüyor. Bu da birçok görme engelli kişiyi sevindiriyor.

Bununla birlikte, birçok fotoğraf alternatif metin olmadan yayınlanıyor. Bu da Facebook’un 2016’da otomatik alternatif metin kullanımına yol açmıştı. Bu teknik, görme engelli kullanıcılar için nesne tanıma sistemi kullanıyor. Facebook, 2016’dan beri AAT’yi iyileştirmek için çalışıyor ve yakın zamanda teknolojinin yeni neslini tanıttığını biliyoruz. Sistem, insanların karede nerede olduğunu ve karedeki kişi sayısını tanıyabilecek.

Normalde bir fotoğrafın içeriğinin basit bir özetini alırken, nesnelerin konumunu, boyutunu ve doğasını ana hatlarıyla belirten ayrıntılı bir açıklama seçeneği özelliği ekleniyor. AAT şimdi “Açık havada, Eğik Pisa Kulesi’nde iki kişinin selfie’si olabilir” gibi açıklamalar verecek. Facebook, gelişmelerin görme engelli kullanıcıların fotoğraflarda neler olduğunu daha iyi anlamarına yardımcı olduğunu söylüyor. Geliştirilmiş AAT, 1200’den fazla kavramı güvenilir bir şekilde tanıyabilecek. Umarız Görme Engelli Kişilere güzel bir çözüm olur.


#facebook #görmeengelli #sesliokuma #aat

YTHAKAN

Yorum Gönder

0 Yorumlar